Keramiske skall – en overflate med karakter

Keramiske vasken er det perfekte valget for de som leter etter en vakker, stilig og enkel å installere vasken. Mange roser det fordi sistnevnte er langvarig, ikke riper og er lett å vedlikeholde.

Hvis du vil rengjøre den keramiske vasken fra bunnen, anbefaler vi at du følger disse trinnene.

Du trenger: såpe (helst flytende slik at den ikke løses opp), eddik og bakepulver (som er uunnværlig for å fjerne flekker), sitronsaft, fint salt, svamper og tørre håndklær.

 

Hvordan rengjør du det:

Metode 1.
Først må du fukte hele vasken og bruke et tynt lag natron på overflaten. Hold i en stund og rengjør deretter overflaten med en svamp. Hvis det gjenstår skitt i små tynne hull, kan de fjernes ved hjelp av en tannbørste. 

 

Metode 2.
Ved rengjøring anbefaler vi å fukte vasken og foret hele overflaten med papirhåndklær. Juster også og hold inne så lenge som mulig. Håndklærne skal deretter fylles med flytende såpe og rengjøres gradvis og bevege seg til de er absorbert. Til slutt, sammen med de samme håndklærne, tar du og rengjør den keramiske overflaten. Til slutt vaskes den med vann og tørrkes. 

 

Metode 3.
En bra måte for å rengjøre keramisk overflate er ved å bruke salt. Bare bruk den på overflaten og rengjør den med en svamp. I dette tilfellet er det viktigst å ikke trykke på den slik at overflaten blir ikke skader. 

 

Metode 4.
Sitronsaft kan også fjerne smuss fra keramisk overflaten. Dette er et flott måte å fjerne gamle flekker. Hell saften på overflaten og rengjør den med en svamp. 

 

Steinvask – for deg som liker estetikk

Det er feil å tro at en steinvasken kan rengjøres med syre, som ved første blikk fjerner veldig alvorlige flekker. Sannheten er at disse vaskene er dekket med en spesiell overflate. Ved å bruke syre ødelegger du den overflaten. 

For å fjerne vanskelige flekker fra steinvasken kan kjøpe spesielle rengjøringsmidler på butikken. Bakepulver også fjerner kalk og bidrar til å skape vakker overflate. 

Du trenger: bakepulver, eddik og ren  klut. Zach 

 

Rengjøring:
Først må du vaske stein overflaten med varmt vann. Det kan bidra til å fjerne dypt penetrert skitt. 

Bland edikk med  bakepulver i like proporsjoner. Plasser den blandet massen på steinvasken og fordel den gradvis. La den virke i en stund. Til slut skyll løsningen og tørk av servanten med en tørr klut. Det er en enkelt, raskt og praktisk måte. 

Granittvask – for deg som liker eksklusivitet


Granittvasker er ekstremt enkle å vedlikeholde, billige og raske å oppgradere. Svært ofte installeres den samme materialoverflaten ved siden av granittvasken, så rengjør vasken når du rengjør  overflaten eller omvendt. 

Riktignok er granittflater vanligvis matte eller blanke, så når de mister sitt normale utseende, må de rengjøres. I dette tilfellet igjen er eddik veldig nyttig, noe som hjelper overflatene til å skinne mye mer og samtidig fjerne flekker. Det flotte er at vanligvis eddik trenger lett inn i de minste områdene, og eliminerer alle mikroorganismer som kan være skadelige for mennesker. Bare bruk en stor mengde eddik på svampen og rengjør overflaten med den.

 

Universelle tips hvordan du kan vaske vasken:

  • Vask av forskjellige overflater krever også forskjellige rengjøringsmetoder. 
  • Hvis du vil rense rørene, bruk gjerne sitron og isbiter. Legg sitron og isbiter der vann renner. Sku på kaldt vann og la det renne til isbiter smelter. Dette skal rense rørene. 
  • En annen måte for å rengjøre vasken er med rå potet. Skjær poteten i 2 deler og rengjør vasken med den. Tørk deretter overflaten med tørr klut.
  • Er du interessert i flyttevask, fastvask eller bare grundig vask av bad kontakt Fresh Renhold AS. Vi er altid her for å hjelpe